LINK til 2015-VERSION af www.vivit.dk

Du er i øjblikket på 2014-versionen: www.vivit.dk/2014.htm,
hvorfra sider redigeres til 2015-versionen frem til udgangen af 2015
.

Mission i Sydafrika og Botswana

INFO på TYSK
Klik ind på "Aufgaben"
og læs mere

Mission i Sydafrika

Overblik

Areal 1,22 mill. km². Indbyggere: 43 mill.
Sort-afrikansk befolkningsgrupper: 76 %, hvide 13 %, asiatere 3 %.
Sprog: 11 officielle sprog.
Religion: (kilder nævner forskellige tal): 76% kristne, 16% tilhængere af traditionelle afrikanske religioner.; 1,8% hinduer, 1,2% muslimer, 148.000 jøder.
Statsform: Republik med forbundsforfatning. Statsoverhovedet er samtidig regeringschef; landet er delt i 9 provinser med egne parlamenter og regeringer.
Valuta: Rand (1 R = 0,10 Euro)
Vigtige samfundsfaktorer: industri- og landbrugsproduktion, eksport af råstoffer, turisme.

Projekt: Grundlæggelse af ny menighed i Gauteng

I nærheden af Johannesburg (provinsen Gauteng) er der boligområder, hvor størstedelen af befolkningen ikke har noget forhold til den kristne kirke. Sydøst for hovedstaden har en missionær fra LKM begyndt et nyt missionsarbejde sammen med medlemmer fra LCSA. Man samles i små grupper i hjemmene. Om søndagen mødes man i et bolighus til gudstjeneste en gang om ugen; og en gang i løbet af ugen er der bibel-arbejde, hvor man taler om livets mange spørgsmål. Der bliver også spist og sunget. Det er meget vigtigt, at man gensidigt styrker hinanden og gennem ord og sakramente udrustes til opgaven, at indbyde andre: naboer, venner, arbejdskolleger og mennesker, som man ellers har kontakt med, og som ikke endnu har nogen kontakt til den kristne kirke. Her spiller hudfarve ingen rolle.

Samvær i et hjem i en ny luthersk menighed i sydøst for Johannesburg.

Arbejde blandt sydafrikanere med indisk baggrund.

I Sydafrika findes der over en million borgere, som har indisk baggrund. De fleste af dem er hinduer, og en lille gruppe er muslimer. Kun ganske få er kristne.

Krishna-templet i Durban,Et religiøst centrum for hinduismen i Sydafrika

LKM har arbejdet blandt indere siden 1953. Arbejdet begyndte i den nordlige del af den provins, som i dag hedder KwaZulu-Natal. I løbet af 1960?erne koncentrede arbejdet sig omkring havnebyen Durban. Der opstod to menigheder, som i 1997 tilsluttede sig LCSA. En af disse menigheder har en LKM-missionær som deres præst.

Dåb i den lutherske St.Thomas-menighed i Phoenix, Durban

Præsteskole for Den lutherske kirke i det sydlige Afrika ligger i Tshwane (Pretoria)

I 2001 flyttede præsteskolen fra landlige omgivelser i provinsen til Sydafrikas hovedstad Pretoria (hovedstadens nye navn er Tshwane). Man købte et tidligere baptist-menighedshus, som blev ombygget til formålet. Luthersk Kirkemission har drevet præsteskolen siden dens grundlæggelse i 1955.

Præsteskole for Den lutherske kirke i det sydlige Afrika ligger i Tshwane (Pretoria) I 2001 flyttede præsteskolen fra landlige omgivelser i provinsen til Sydafrikas hovedstad Pretoria (hovedstadens nye navn er Tshwane). Man købte et tidligere baptist-menighedshus, som blev ombygget til formålet. Luthersk Kirkemission har drevet præsteskolen siden dens grundlæggelse i 1955.

Studenter ved LTS Tshwane sammen med deres lærer

Studenterne kommer fra Zulu-, Tswana- og Inder-menigheder i LCSA i Südafrika og Botswana. De seneste år er har man også uddannet studenter fra engelsksprogede lande i Vestafrika. Der er tre fastansatte lærere ved præsteskolen LTS i Tshwane.

Themba - Håbets sted i Sydafrika

Diakoni er en vigtig del af LKM?s arbejde. Frem til 1970?erne drev LKM to sygehuse i Sydafrika. De blev siden statens ejendom. I 1960?erne oprettede man en mobil klinik med sygeplejersker. Den havde hovedsæde i Dirkiesdorp (i provinsen Mpumalanga).

Sinethemba skole for drenge i Dirkiesdorp

Den evangelisk-lutherske Frikirke driver ydre missions-arbejde i samarbejde med søsterkirker i Europa, Sydafrika og Brasilien.