Herrens herlighed og vor egen virkelighed

Esajas 6,1-8
I kong Uzzijas dødsår så jeg Herren sidde på en højt ophøjet trone, og hans slæb fyldte templet. Serafer stod omkring ham. De havde hver seks vinger; med de to skjulte de ansigtet, med de to skjulte de fødderne, og med de to fløj de. De råbte til hinanden:
"Hellig, hellig, hellig er Hærskarers Herre,
hele jorden er fuld af hans herlighed!"
Deres råb fik dørtappene til at ryste, og huset fyldtes med røg.
Da sagde jeg:
"Ve mig, det er ude med mig,
for jeg er en mand med urene læber,
jeg bor i et folk med urene læber,
og nu har mine øjne set kongen, Hærskarers Herre."
Men en af seraferne fløj hen til mig; i hånden havde han et stykke gloende kul, som han havde taget fra alteret med en tang. Han berørte min mund og sagde:
"Nu har dette rørt dine læber,
din skyld er fjernet, og din synd er sonet."
Da hørte jeg Herren sige: "Hvem skal jeg sende? Hvem vil gå bud for os?" Jeg svarede: "Her er jeg, send mig!"

Det var uden tvivl den mest rædselfulde dag i profetens liv. Den dag, da han stod ansigt til ansigt med Herren selv, og så Ham i Hans herlighed. Det er, som Hebræerbrevet skriver det, en frygtelig ting at falde i den levende Guds hænder. For i mødet med Gud selv, stillet ansigt til ansigt med Hans herlighed, kan vi ikke andet end se, at Han er ikke som vi. Eller rettere, vi er ikke som Han. Stillet over for Hans herlighed og magt kan vi kun frygte for, hvordan det vil gå os, hvis ikke vi er Ham til behag, Ham, som er så fuldkommen i magt og herlighed. Og når først denne frygt er lagt i vore hjerter, hvordan det vil gå os, hvis ikke vi er Ham til behag, så kan vi ikke andet end blive mindet om alt det i os, i vort hjerte og i vort liv, som ikke er som det skal være, og som umuligt kan være Ham til behag.

Lagt på www.vivit.dk den 13.08.2007