Uge 6: 6.-12. februar 2017

Tre hytter på en malkestol i kirken

Så udbrød Peter og sagde til Jesus: “Herre, det er godt, at vi er her. Hvis du vil, bygger jeg tre hytter her, én til dig og én til Moses og én til Elias.” (Matt 17)

I søndags fortalte børnene mig, at de glæder sig til vinterlejren. Det gør jeg også. Børnene skal bo i hytte ved Silkeborg. Det bliver godt. Emnet er "Dåben og Luther".

Foran knæfaldet stod malkestolen fra Betlehems stald (den vi brugte til jul). Den var vores "bjerg". Og på bjerget stod tre bægre. Det var de hytter, Peter ville have bygget. For når man har det godt, vil man jo gerne blive ved med at have det godt. Hvem har lyst til at tage hjem fra en dejlig hyttelejr. Peter ønskede, at Jesus blev på bjerget sammen med Moses og Elias, så de tre disciple (Peter, Jakob og Johannes) kunne blive ved at være hos dem i herligheden.

Men Jesus tog ikke imod forslaget. For han var nødt til at gå ned fra bjerget - ned i dalen. Han var nemelig ikke færdig med sit arbejde her på jorden. Det var først færdigt, da han døde på korset for vore synder. Og Jesus har et andet sted fortalt, at han døde på korset, for at gøre hytter (boliger) klar til os i Himlen hos Gud, vores Far (Joh 14,1ff). Det var derfor han kom til os og slog sin bolig (hytte) op hos os som menneske.

Det er godt at være sammen i en hytte på børnelejr. Og det er godt at være i kirke og høre om Jesus Kristus. Det var også godt, at Jesus gik ned med disciplene fra bjerget for at gøre sit arbejde færdigt. Derfor ved vi, at han også er hos os alle dage, indtil vi skal bo hjemme hos Gud i al evighed.

Ugens andagt fra www.vivit.dk, post@vivit.dk

Matthæus 17,1-9: Seks dage efter tog Jesus Peter og Jakob og hans bror Johannes med sig og førte dem op på et højt bjerg, hvor de var alene. Og han blev forvandlet for øjnene af dem, hans ansigt lyste som solen, og hans klæder blev hvide som lyset. Og se, Moses og Elias kom til syne for dem og talte med ham. Så udbrød Peter og sagde til Jesus: “Herre, det er godt, at vi er her. Hvis du vil, bygger jeg tre hytter her, én til dig og én til Moses og én til Elias.” Mens han endnu talte, se, da overskyggede en lysende sky dem, og der lød en røst fra skyen: “Det er min elskede søn, i ham har jeg fundet velbehag. Hør ham!” Da disciplene hørte det, faldt de ned på deres ansigt og blev grebet af stor frygt. Men Jesus gik hen og rørte ved dem og sagde: “Rejs jer, og frygt ikke!” Og da de løftede deres blik, kunne de kun se Jesus alene. Mens de gik ned fra bjerget, befalede Jesus dem: “Fortæl ikke nogen om dette syn, før Menneskesønnen er opstået fra de døde.”