Tilbage til forsiden

Andagt

Om natten

I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed. Salme 4,9

Mennesket bag Salme 4 kender til vanskelige nætter. Han fortæller i Salme 4 om trængsler, krænkelser og vrede. Han kender også følelsen, når andre mennesker påstår, at der da ikke kan være megen lykke i at leve i troen på Gud.

Alt dette fortæller han til Gud i bøn. Og han beder: Løft dit ansigts lys mod os, Herre! - Når solen går ned og nattens mørke tager over, er der lys fra Herrens ansigt. For Herren er nådig. Han har befriet mig i trængsler og har vist mig sin underfulde troskab.

I fred hos Herren
Salmisten henvender sig direkte til os og siger: Tænk efter på jeres leje, og vær stille! Sela. - Vi får hjælp til at overveje vort liv i lys af Guds vilje og godhed. Og da sker dette underlige og underfulde, at vores hus og sovekammer med ét befinder sig i Guds eget hjerte. Vi bliver mindet om, at vi har en Frelser, som er død opstået for os. Tænk, at være i hans hjerte både når vi sover og vågner. Det giver større glæde i hjertet, end man har, når der er rigdom af korn og vin. Det gør natten god, selv om dagen var ond og vanskelig.

Kun du, Herre, lader mig bo i tryghed

 

LGJ, www.vivit.dk. post@vivit.dk