Syng, når du føler dig alene og er skamfuld

Salme 121,1: Jeg løfter mine øjne mod bjergene, hvorfra kommer min hjælp?

Vi slår øjnene ned, når vi føler os alene og overladt til os selv. Andre mennesker forstår ikke min situation. Ingen kan hjælpe mig, når det kommer til stykket. Jeg har kun mig selv. Det er nedslående.

En anden grund til, at vi slår øjnene ned, er, at vi skammer os. Jeg slog ikke til, men svigtede. Jeg kan ikke se mine børn eller mine forældre i øjnene. Jeg kan ikke se mine medkristne i øjnene. Og jeg skammer mig overfor min Gud.

Hvor er hjælpen, når vi har det sådan?

Salme 121 stiller spørgsmålet og giver det gode svar! Salmedigteren løfter sine øjne til bjergene og spørger: ”Hvorfra kommer min hjælp?" Og han svarer: "Min hjælp kommer fra Herren!" Var det ikke det, Jesus blev kaldt, da han var blevet født. Englen sagde til hyrderne:”I dag er der født jer en frelser i Davids By, han er Kristus, Herren.” Min hjælp kommer fra Herren, dvs. fra JESUS. Da han kom til os, blev tavsheden brudt, og ensomheden ophørte. Gud har forenet sig med vores menneskenatur. Det er bare så stort. Han kender os og vores svaghed, ensomhed.

Da jeg blev døbt, blev jeg Guds barn ved vandet og Guds ord. Når jeg føler mig tom og alene, må jeg huske på min dåb og høre evangeliet om Jesus. På min valfart gennem livet får jeg lov at gå i kirke og modtage Jesu legeme og blod. Dér hører jeg andre kristne synge salmer om Gud, som er deres og min far og frelser. Det gør det af med ensomheden. Vel føler jeg mig til tider ensom. Men jeg tror og ved, at jeg er Guds kære barn, og at Jesus er min bror, som vandrer med mig og med mine medkristne.

Og når jeg må slå øjnene ned på grund af mine svigt, selviskhed, griskhed og misbrug af sex og penge, da kan jeg alligevel løfte mine øjne til det kors, hvor Jesus døde for mine synder og tog min skam.

Ugens andagt fra www.vivit.dk, post@vivit.dk. LGJ