Hvad skal jeg komme med?

Når vi skal til fødselsdag og på besøg, tager vi gerne noget med. En gave eller en lille opmærksomhed. Nogle gange bliver der på forhånd sagt: "Du må ikke tage noget med. Det vigtigste er, at du kommer." Og det er jo rigtigt. Det vigtigste er at være sammen. Hvad nytter opmærksomheder, hvis man ikke selv er opmærksom. Hvad nytter gaver, hvis man ikke også giver lidt af sig selv. Alligevel er der tider, hvor det er nødvendigt at tage noget med. Hvis du skylder nogen noget, må du have det med, næste gang I ses, hvad enten det er en lånt hækklipper eller en længe ventet undskyldning. Det går ikke an at komme, uden du har den med. Din nabo eller ven vil se spørgende på dig, hvis du står med tomme hænder og lader som ingenting, når I ses.

"Hvad skal jeg komme med?" Tænker du nogle gange sådan i forhold til Gud? Hvad skylder jeg min Skaber? Han gav mig livet. Han gav mig tusindvis af gode dage med forældre, søskende, helbred, arbejde og familie. Jeg fik langt ud over, hvad jeg kunne ønske mig. Hvad gav jeg til gengæld? Hvad var mit svar på alle hans gaver? Hvordan brugte jeg dem?

Så længe vi lever uden tanke på Gud og hans gode vilje med menneskelivet, lever vi som mennesker, der tager fra fest til fest uden at vise opmærksomhed overfor dem, der indbyder os. Men når spørgsmålet vågner hos os: "Hvad skal jeg komme med?", er der sket noget godt med os.

Profeten Mika spørger: Hvordan skal jeg træde frem for Herren og bøje mig for Gud i det høje? Og han får svar. Du kan også få svar - i kirken - og i Bibelen. Læs det i Mika 6,6-8 og gå i kirke, hvor Guds ord bliver prædiket!